HET GAAT OM JOU.

Je kunt bij Stichting Verenigde Maritieme Compagnons op verschillende manieren aan de slag: als je nog geen werk hebt en een uitkering, als je je opleiding niet hebt afgerond of als de binnenvaart je gewoon een ontzettend uitdagende sector lijkt. Daarbij ben je ook welkom als je al in de binnenvaart werkt of in het verleden ervaring hebt opgedaan in de binnenvaart. Dankzij ons brede netwerk, vind je snel een passende baan.


Opleidingen

We kunnen je helpen aan een opleiding op verschillende niveaus.

Matroos: MBO niveau 2

Schipper: MBO niveau 3

Daarnaast bieden we aan mensen die al op de binnenvaart actief zijn een kans om specifieke papieren te halen, zoals een groot vaarbewijs of een Rijnpatent.

Werk

Tijdens je opleiding leer je het grootste gedeelte al op het schip. Wij zorgen er in ieder geval voor dat je geplaatst wordt op een schip dat bij je past.

Er zijn verschillende soorten schepen met hun bijbehorende vaarschema’s. Zo kun je op een tanker terechtkomen waarbij je twee weken werkt en twee weken thuis bent en buiten Nederland vaart. Maar je kunt ook op een duwboot belanden. Dan vaar je bijvoorbeeld van maandag t/m vrijdag, ben je elk weekend vrij en kom je op de mooiste plekken van Nederland. Het is allemaal mogelijk.

Misschien werk je al in de binnenvaart en zoek je een ander schip. In dat geval kun je ook bij ons informeren hoe we je hierbij kunnen helpen.

Coaching en begeleiding
Sommige deelnemers komen in aanmerking voor coaching en begeleiding door een ervaren coach. De coach is er voor jou. Die helpt jou alles privé op orde te helpen, en houdt in de gaten of je lekker in je vel zit. Daarnaast helpt de coach je bij het behalen van je opleiding en houdt in de gaten of alles goed gaat op het schip waar je vaart.

  • opleiding (theorie en praktijk)

  • thuissituatie

  • financiële coaching

  • vrijetijd besteding en invulling

Ons doel is dat JIJ je diploma haalt!

ERVARINGEN

Al vroeg betrokken bij de binnenvaart?

Ja, dat kun je wel zeggen! Ik was 10 en mocht via mijn broer mee op een olietanker. Wij vervoerden daar eetbare oliën voor de voedingsindustrie. Op mijn 15e begon ik aan mijn carrière als leerling-matroos op een zwaar chemieschip. De opleiding zeevaart en binnenvaart zit in Harlingen en in IJmuiden. Ik begon op MBO niveau 3 omdat ik VMBO KB afgerond had. Mijn eerdere schoolervaringen waren niet echt positief. Ik werd vroeger meer van school gestuurd dan dat ik er was. Gelukkig is mijn talent leergierigheid. Dat kan ik nu goed inzetten. 

Karsten voelt zich thuis in de binnenvaart!

OPLEIDING & TRAININGEN

We bieden jou de opleiding of trainingen die je nodig hebt om verder te komen.

WERK

We zorgen voor een baan, waar je kan leren en zodat je een goed inkomen hebt.

COACHING

Je staat er niet alleen voor. Onze coaches helpen je daar waar nodig is.

VRIJETIJD BESTEDING EN INVULLING

We stimuleren je om mee te doen aan zinvolle vrijetijdsbesteding waardoor je nieuwe mensen kunt leren kennen.