HOE HET ALLEMAAL BEGON…

Stichting Verenigde Maritieme Compagnons is begonnen bij onze eigen kapitein, Robert Laagland Winder, die al vanaf zijn vijftiende op de binnenvaart werkt. Naast het doorlopende personeelstekort in de sector, viel het hem in de loop der jaren op dat er veel internationale werknemers in Nederland varen. Daarbij leek het alsof de binnenvaart in Nederland een ‘uitstervend vak’ begon te worden. Dat vinden we jammer, , aangezien ons land met ruim 7900 schepen de grootste vloot van Europa heeft.

Met zijn grote passie voor het binnenvaart vak, is hij op zoek gegaan naar sterke partners om een samenwerking mee op te zetten.

We zijn begonnen als Verenigde Ondernemende Compagnons Maritiem (VOC Maritiem) en hebben na een jaar de naam iets gewijzigd naar Verenigde Maritieme Compagnons.

“Samen staan we sterker”

Sinds de oprichting van de stichting is het team in korte tijd uitgebreid en is de Stichting Verenigde Maritieme Compagnons gaan samenwerken met diverse partijen. Daardoor kunnen we werken aan ons gemeenschappelijke doel: de binnenvaartsector weer populair maken. Dit doen we door meer personeel op te leiden en bieden we onze deelnemers opleidingen en trainingen aan.

Op de pagina voor ‘Deelnemers‘ en ‘Opdrachtgevers‘ vind je uitgebreider wat we voor jou of jouw organisatie kunnen betekenen.

 

  • De verkorte route tot Matroos binnenvaart

  • Een (verkorte) opleiding MBO 2 tot Matroos binnenvaart

  • Een mogelijke doorstroom na 1 jaar richting de  MBO 3 tot Schipper

  • Coaching en begeleiding door een ervaren coach

  • Wij zorgen voor een passend leerschip